فواید سیب زمینی برای چشم،پوست و مو

سیب زمینی

سیب زمینی یکی از مهمترین و پرمصرف ترین مواد غذایی در تمام نقاط جهان است. سیب زمینی دارای نام علمی است (به لاتین: Solanum tuberosum). این ریشه از ارتفاعات آند در آمریکای جنوبی تشکیل شده است [1] و یکی از مهمترین منابع کربوهیدرات در رژیم غذایی انسان است ، زیرا در حال حاضر چهارمین ماده غذایی مهم است. محصولات زراعی جهان بعد از گندم ، برنج و ذرت. این به دلیل عملکرد بالا و ارزش غذایی آن است. [2]


را سیب زمینی بسیاری از افراد عامل افزایش وزن و چاقی و عدم تأمین فواید سلامتی به آنها می دانند ، بنابراین برخی از افراد اگر سعی در رعایت رژیم غذایی سالم داشته باشند از خوردن آن پرهیز می کنند و این امر به گسترش تمایل به جلوگیری از مصرف کربوهیدرات در رژیم غذایی نیز کمک کرده است و در مقابل ، برخی از آنها از سیب زمینی استفاده می کنند برخی از اهداف بهداشتی و درمانی ، و بنابراین این مقاله قصد دارد واقعیت فواید سیب زمینی را برای سلامتی روشن کند.

ترکیب غذایی سیب زمینی

جدول زیر ترکیب غذایی هر 100 گرم سیب زمینی آب پز با پوست آنها بدون افزودن نمک را نشان می دهد: [3]

جز nutri غذایی ارزش
اب 76.98 گرم
انرژی 87 کالری
پروتئین 1.87 غم
چربی ها 0.10 گرم
کربوهیدرات ها 20.13 گرم
فیبر رژیمی 1.8 گرم
کل قندها 0.91 گرم
کلسیم 5 پماد
اهن 0.31 میلی گرم
منیزیم 22 میلی گرم
فسفره 44 میلی گرم
پتاسیم 379 میلی گرم
سدیم 4 پیوست
فلز روی 0.30 میلی گرم
ویتامین سی. 13.0ملغم
تیامین 0.106 میلی گرم
ریبوفلاوین 0.020 میلی گرم
نیاسین 1439 میلی گرم
ویتامین B6 0.299 میلی گرم
فولات 10 میکروگرم
ویتامین B12 0.00 میکروگرم
ویتامین A 3 واحد جهانی یا 0 میکروگرم
ویتامین E (آلفا توکوفرول) 0.01 میلی گرم
ویتامین دی. 0 واحد جهانی
ویتامین K. 2.2 میلی گرم
کافئین 0 میلی گرم
کلسترول 0 میلی گرم


سیب زمینی ، مقدار کافی فیبر غذایی ، فولات ( اسید فولیک علاوه بر تیامین و ویتامین B6 ) ، نیاسین ، اسید پانتوتنیک (ویتامین B5) ، پتاسیم و ویتامین C نیز فراهم می کند. [3]

فواید سیب زمینی

علیرغم آنچه که ممکن است سیب زمینی به عنوان یکی از غذاهایی که باید در رژیم غذایی سالم از آن اجتناب شود ، مشهور است ، اما فواید زیادی برای سلامتی به همراه دارد ، زیرا پوست آن حاوی ماده ای است که ممکن است برای جلوگیری از اتصال باکتری ها به سلول ها کار کند ، [4] علاوه بر این که سیب زمینی حاوی بسیاری از عناصر مختلف تغذیه ای ، همانطور که در جدول بالا نشان داده شده است ، [3] که به بدن فواید زیادی برای سلامتی می دهند و فواید آنها برای بدن انسان شامل همه موارد زیر است:

  • برخی تحقیقات محدود علمی فوایدی را برای خوردن سیب زمینی در اختلالات معده و چاقی پیدا کرده است ، زیرا از آنها در پودر پروتئین استفاده می شود که با آب مخلوط شده و برای خورده می خلاص شدن از وزن اضافی شود ، اما این اثرات نیاز به تحقیقات علمی بیشتری دارند. [4]
  • برخی تحقیقات علمی محدود همچنین تأثیر استفاده خارجی از سیب زمینی بر روی پوست را در بسیاری از موارد ، که شامل آرتروز ، عفونت ، جوش و سوختگی است ، علاوه بر برخی شرایط دیگر ، پیدا کرده اند و این تأثیرات نیز برای روشن شدن اثربخشی آنها به تحقیقات علمی بیشتری نیاز دارد. [4]
  • سیب زمینی حاوی ترکیبات فیتوشیمیایی هسته ای و پوست است (شامل انگلیسی: phytochemicals) شامل اسیدهای فنلیک (به انگلیسی: اسیدهای فنلیک) ، آنتوسیانین ها (به انگلیسی: anthocyanins) و کاروتنوئیدها (به انگلیسی: carotenoids) که اثرات محافظتی بسیاری دارند. از بیماری های مزمن ، مانند تصلب شرایین ، سرطان ، [2] فشار خون بالا ، و برخی از بیماری های نورودژنراتیو (انگلیسی: Neurodegenerative დაავადებ ها) و سایر موارد. [1]
  • با وجود محتوای ساده سیب زمینی پروتئین ، پروتئین موجود در آن پروتئینی با ارزش بیولوژیکی بالا است ، به این معنی که در مقایسه با سایر پروتئین های گیاهی حاوی نسبت خوبی از اسیدهای آمینه ضروری است. [2]
  • سیب زمینی کالری و انرژی تأمین می کند ، که باعث می شود در کشورهای فقیر به عنوان منبع اصلی انرژی در رژیم غذایی مناسب باشد. [1]

عوارض جانبی و سمی

خوردن سیب زمینی رسیده و سالم به خصوص در خانم های باردار و برای بدن انسان بی خطر است شیرده ، اما سیب زمینی آسیب دیده ، سیب زمینی سبز و جوانه های سیب زمینی سمومی دارد که از طریق پختن از بین نمی روند و برخی از عوارض جانبی را ایجاد می کنند که شامل سردرد ، گرگرفتگی ، حالت تهوع ، استفراغ ، اسهال ، درد معده ، تشنگی ، بی خوابی و در برخی موارد شدید این سموم می توانند باعث مرگ شوند.در مورد ایمنی استفاده از سیب زمینی خام به صورت خارجی روی پوست ، تحقیقات کافی برای دانستن این موضوع وجود ندارد. [4]


زنان باردار و شیرده تا زمانی که شواهد علمی بیشتری در مورد میزان بی خطر بودن این بیماری وجود نداشته باشد ، باید از مصرف سیب زمینی در مقادیر درمانی خودداری کنند. دیابتی ها همچنین باید میزان مصرف سیب زمینی را کنترل کنند ، [4] زیرا سیب زمینی پخته کربوهیدرات های هضم آسانی را فراهم می کند که افزایش سطح گلوکز کند به سریع خون کمک می . پس از آن خطاب، با توجه به همچنین باید سیب زمینی به طور مداوم به خوردن غذا مقدار زیادی می تواند خطر ابتلا به چاقی و برخی از بیماری های مرتبط، مانند نوع دوم بیماری دیابت، بیماری های افزایش قلب رگ های خونی. [2]


علاوه بر این ، سیب زمینی حاوی برخی پروتئین ها است که باعث آلرژی در انسان می شود و باعث می شود برخی از افراد واکنش های آلرژیک شدید ، التهاب روده و حالت تهوع داشته باشند . [2]

تداخلات دارویی

از مصرف مقادیر زیاد سیب زمینی در افرادی که داروهایی را حل می کنند که لخته های خون را حل می کنند ، باید خودداری کنید. به این دلیل که آنها حاوی موادی هستند که در جلوگیری از لخته شدن خون نیز نقش دارند و خوردن مقادیر زیادی سیب زمینی با این داروها احتمال خونریزی و کبودی را افزایش می دهد . [4]


توجه : موضوع مزایای سیب زمینی مرجع پزشکی نیست ، لطفاً به پزشک مراجعه کنید.

فیلم سیب زمینی در مد پادشاهان

آیا طرفدار همه سیب زمینی ها هستید؟ اگر چنین است ، سعی کنید این ویدیو را از دست ندهید تا در طول تاریخ با آن بیشتر آشنا شوید! :

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...