هم خانواده کلمه عظمت چیست
هم خانواده کلمه عظمت :عظیمه- عظیم- معظم- اعظم -عظمی -عظمت
عظمت: شکوهی، بزرگی، شُکوه، بزرگواری، فر، هیبت جلال، مهابت، حشمت، مجد، سطوت، کلانی، شوکت، کرامت، صلابت، کبریا، فره، قدرت. این کلمات همگی با نهایت پرستویی به معنای عظمت را معرفی میکنند. عظمت به معنای بزرگی و شکوهی بودن است و این احساس را به ما منتقل میکند که در برابر چیزی بسیار بزرگ و خارقالعاده قرار داریم.
شکوهی بودن عظمت به معنای داشتن اثرگذاری بزرگی است که در برابر دیگران برجسته میشود. بزرگواری نیز به نوعی نماد قدرت و جلال است و به معنای دارا بودن فرهنگ و اصالت است.
هیبت جلال و مهابت دو واژه است که به تمامیت و بزرگی یک شخص یا موقعیت اشاره میکنند. حشمت نیز به بزرگی و عظمتی اشاره دارد که باعث احترام و تعجب دیگران میشود.
مجد، سطوت و کلانی نیز با بزرگی و ارزش بالا در ارتباط هستند. مجد به معنای بزرگی و خروشان بودن است و سطوت به داشتن قدرت و کنترل بر دیگران اشاره دارد. کلانی نیز به بزرگی و فرهنگی که در جامعه فراگیر است اشاره میکند.
شوکت و کرامت دو واژهای هستند که به بزرگی و شکوه یک فرد اشاره دارند. صلابت و کبریا نیز به بزرگی و استواری یک شخص و قدرتی که در برابر چالشها از خود نشان میدهد نسبت دارند.
فره به بزرگواری و ارزشی که در یک شخص بروز میکند اشاره میکند و قدرت نیز به داشتن امکانات و کنترل بر آنها است.
بنابراین، میتوان گفت که عظمت یک واژه بسیار گسترده و موثر است که با اشاره به بزرگی، شکوه، قدرت و هیبت، احساسی از عظمت و شوق به مواجهه با آنچه بزرگتر از خود میدانیم، در ما ایجاد میکند. همچنین، عظمت نشان دهنده ارزش و اصالت است که باعث احترام دیگران به ما میشود. بنابراین، بهتر است با این احساس عظمت و شکوه در برابر جهان پرستویی روبرو شویم و ارزشهای بزرگواری، فرهنگ و قدرت را در خود تقویت کنیم.