بازیگر نقش محمد حنفیه در مختار
این بازیگر در سریال مختار نامه نقش محمد حنفیه را بازی کرد
محمدرضا شریفی نیا در سریال مختارنامه نقش محمد حنفیه را بازی کرد.
شریفی نیا در نقش «محمد حنفیه » بازی کرد. پیش از این گفته شده بود که او در این سریال نقش «عبدالله بن زبیر» را بازی می کند.
خاطرات محمد حنفیه بازیگر سریال «مختارنامه».
شریفی نیا تصریح کرد: مانند سریال مختارنامه می توانم نقش مورد نظرم را انتخاب کنم. ابتدا باید نقش عبدالله بن زبیر با بازی رضا کیانیان را بازی می کردم. ولی چون طولانی بود قبول نکردم.
گفت: به همین دلیل نقش محمد بن حنفیه را که فقط 10 سکانس دارد و آن هم با گریم سنگین پذیرفتم. فقط حدود 7-8 ساعت در روز برای آرایش کردن زمان می برد و اگر تیم ساعت 11 سر کار می آمد، من ساعت 2:00 برای آرایش می آمدم.
وی گفت: می توانستم در بهترین نقش های این سریال باشم اما ترجیح می دهم تنها باشم.
پسر یو محمد در میان حنفیه؟
محمد بن حنفیه (16-81 هجری قمری) فرزند حضرت علی (ع) و خوله حنفیه (دختر جعفر بن قیس) و از طبقه اول پیروان است. او را گاه «محمد بن علی» میخوانند و «محمد کبیر» نیز نامیده میشود. او در جنگ جمل، صفین و جنگ نهروان حضور داشت و گاه پرچمدار سپاه علی بود. در واقعه کربلا در مدینه ماند. پس از شهادت امام حسین (علیه السلام) بنا بر روایت، ابتدا ادعای امامت کرد، اما وقتی مستکیوی امام سجاد (ع) را تأیید کرد، از این ادعا دست برداشت و به امام پسر برادرش ایمان آورد.
پس از آنکه مختار کوفه را فتح کرد، به مختار نامه نوشت و مختار گروهی را به مکه فرستاد و عبدالله بن زبیر را نجات داد. کاسانیه او را امام خود قرار داد. او اولین کسی است که مهدی موعود به شمار می رود. رویکرد سیاسی او به زندگی بسیار مسالمت آمیز بود. پسرش ابوهاشم عبدالله بن محمد علوی از چهره های شناخته شده تاریخ است.
نام، شجره نامه و ولادت محمد حنیفه
شهرت محمد به ابن حنفیه به این دلیل است که مادرش (حولا) دختر جعفر بن قیس [1] از قبیله بنی حنفیه بود. به گفته برخی از علما، مادرش برده ای بود که در حمله بنی اسد به بنی حنفیه در زمان خلافت ابوبکر اسیر شد و علی علیه السلام او را فدیه داد و آزاد کرد و سپس با او ازدواج کرد.
از آنجایی که تاریخ وفات محمد حنفیه در سال 81 هجری قمری است و وی در آن زمان 65 سال داشت، می توان نتیجه گرفت که وی در سال 16 هجری قمری متولد شده است.
برخی گفته اند پیامبر (ص) قبل از رحلت به علی (علیه السلام) فرمود که اگر پسری از خولا برایت به دنیا آمد، نام و فامیل مرا به او بده.
جایگاه او در لیست
از پدرش علی (ع)، عمر بن خطاب، ابوهریره، عثمان، عمار یاسر، معاویه و... روایت کرده است.
پسرانش عبدالله، حسن، ابراهیم و اهون و نیز سلیم بن ابی جاد، منظر توری، امام بکر (علیه السلام)، عبدالله بن محمد عقیل، عمرو بن دینار، محمد بن قیس، عبدالعلی بن عامر و دیگران از او احادیث نقل کردند. .
او گروه مطالعاتی بزرگی را در مدینه تأسیس کرد و همین مدرسه سرچشمه اندیشه های دیگری شد تا جایی که می توان گروه تحصیلی او در مدینه را با مجلس علمی حسن بصری در بصره مقایسه کرد. از آنجا که این فرقه به عنوان منشأ اندیشه معتزلی و نیز مسلک صوفیه و زاهدان معرفی شده است، شاگردان این موضوع را پایه گذار اندیشه کلامی می دانند. به عنوان مثال، دو پسر ابن حنفیجه، عبدالله به نام ابوهاشم و حسن به نام ابومحمد، از همین گروه تحقیقاتی بودند