بازنویسی ضرب المثل شاهنامه آخرش خوش است
بازنویسی ضرب المثل شاهنامه آخرش خوش است
مقدمه
ضربالمثل «شاهنامه آخرش خوش است» یکی از معروفترین ضربالمثلهای فارسی است که ریشه در داستانهای حماسی شاهنامه دارد. این ضربالمثل در شرایطی به کار میرود که یک وضعیت یا موقعیت به صورت ناخوشایند یا نامطلوبی شروع شود، اما در نهایت به نتیجهای مطلوب و خوشایند ختم شود.
معنی و مفهوم ضربالمثل
معنی لغوی این ضربالمثل این است که پایان داستان شاهنامه خوش است. اما معنی و مفهوم کنایی آن این است که حتی اگر یک وضعیت یا موقعیت در ابتدا نامطلوب و ناخوشایند باشد، اما اگر با تلاش و پشتکار ادامه یابد، در نهایت به نتیجهای مطلوب و خوشایند ختم خواهد شد.
چگونگی استفاده از ضربالمثل
این ضربالمثل در شرایط زیر به کار میرود:
- وقتی یک کار یا پروژهای با مشکلات و موانع زیادی آغاز شود، اما در نهایت به نتیجهای مطلوب ختم شود.
- وقتی یک فرد با مشکلات و سختیهای زیادی در زندگی مواجه شود، اما در نهایت به موفقیت برسد.
- وقتی یک کشور یا ملت با مشکلات و بحرانهایی روبرو شود، اما در نهایت به صلح و آرامش برسد.
مثالهای کاربرد ضربالمثل
- مثال اول:
فرض کنید یک تیم فوتبال در طول فصل با شکستهای زیادی مواجه میشود و در رتبههای پایین جدول قرار میگیرد. اما در نهایت با تلاش و پشتکار بازیکنان و مربی تیم، در بازیهای آخر فصل نتایج خوبی کسب میکند و به مقام قهرمانی میرسد. در این شرایط میتوان گفت که «شاهنامه آخرش خوش است».
- مثال دوم:
فرض کنید یک دانشآموز در طول سال تحصیلی با مشکلات زیادی در درسهایش مواجه میشود و نمرات خوبی نمیگیرد. اما در نهایت با تلاش و پشتکار خود، در امتحانات پایان ترم نتایج خوبی کسب میکند و قبول میشود. در این شرایط نیز میتوان گفت که «شاهنامه آخرش خوش است».
- مثال سوم:
فرض کنید یک کشور با مشکلات و بحرانهای زیادی مانند جنگ، قحطی و فقر مواجه میشود. اما در نهایت با تلاش و مقاومت مردم، این مشکلات را پشت سر میگذارد و به صلح و آرامش میرسد. در این شرایط نیز میتوان گفت که «شاهنامه آخرش خوش است».
سخن پایانی
ضربالمثل «شاهنامه آخرش خوش است» یک ضربالمثل امیدبخش و انگیزهبخش است که به ما میگوید حتی اگر در زندگی با مشکلات و سختیهایی مواجه شویم، نباید ناامید شویم و باید با تلاش و پشتکار به راه خود ادامه دهیم. زیرا در نهایت به نتیجهای مطلوب و خوشایند خواهیم رسید.